Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.
Snel internet voor iedereen in Nederland. Dát is de ambitie van DELTA Netwerk. Glasvezel is noodzakelijk om mee te gaan in een maatschappij die op alle fronten digitaliseert. Want de ontwikkeling van nieuwe diensten die vragen om een snelle, stabiele en veilige verbinding gaat razendsnel. Denk hierbij aan interactieve diensten, zorg op afstand, onderwijs, thuiswerken, zakelijke toepassingen, ‘domotica’ (huisautomatisering) en nog veel meer. Maaar natuurlijk ook gewoon internetten en streamen op hoge snelheid, zonder haperen. Glasvezel biedt deze snelle en betrouwbare internetverbinding. Omdat de capaciteit van glasvezel in principe oneindig is, ben je klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen, ongeacht de capaciteit die deze ontwikkelingen vragen.
Razendsnel internetten, haarscherp televisiekijken, ongestoord bellen, dat kan allemaal met glasvezel. Glasvezel biedt namelijk een betrouwbare vaste verbinding. Dankzij de enorme capaciteit is glasvezel klaar voor de toekomst. Omdat je jouw verbinding met niemand hoeft te delen, heb je nooit last van digitale spitsuren en storingen. En wist je dat je met glasvezel net zo snel kunt uploaden als downloaden? Je krijgt dus supersnel en stabiel internet voor hetzelfde geld. Tot slot is glasvezel ook nog eens een milieuvriendelijke oplossing ten opzichte van de ouderwetse koperverbinding. Zo krijg je dus op allerlei manieren waar voor je geld. Bekijk alle voordelen van glasvezel.
Ook als je niet dagelijks actief bent biedt een snelle en stabiele internetverbinding veel plezier. Bijvoorbeeld bij het videobellen met familie of bij het TV kijken. Ook biedt glasvezel veel mogelijkheden voor zorg en beveiliging op afstand. Er komen steeds meer toepassingen, waardoor ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Slimme apparaten, die in verbinding staan met de thuiszorg, andere instanties of familie, kunnen een oogje in het zeil houden. Een verpleegkundige informeert je bijvoorbeeld via een iPad, camera of TV over jouw medicatie. Omdat er visueel contact is met de verpleegkundige, kan hij of zij een betere inschatting maken van de benodigde zorg.
Deze toepassingen vragen veel capaciteit (ook wel bandbreedte genoemd). Glasvezel biedt deze capaciteit, nu en in de toekomst en is daarmee uitermate geschikt voor dergelijke toepassingen. Een snelle glasvezelverbinding draagt bovendien bij aan de waarde van de woning. Een fijne gedachte wanneer je jouw woning in de toekomst wilt verkopen.
Glasvezel biedt volop voordelen voor zakelijk gebruik. Niet alleen kun je razendsnel en veilig internetten via een betrouwbaar netwerk, ook zijn de uploadsnelheden bijzonder hoog. Dat betekent dat je eenvoudig gebruik kunt maken van clouddiensten, videoconferenties, het delen van grote bestanden, maar ook bijvoorbeeld beveiliging en zorg op afstand. Een ander groot voordeel is dat het glasvezelnetwerk klaar is voor het bijkomend dataverkeer van toekomstige ontwikkelingen, zoals ‘smart farming’ of 3D-beeldbellen. Het netwerk is betrouwbaarder en stabieler dan gewoon coax- of DSL-internet. En met de verschillende telecomaanbieders is er altijd wel een pakket dat bij jouw bedrijf past, groot of klein. Dit betekent dus: veel beter internet voor vaak dezelfde prijs.
ADSL en VDSL maken gebruik van het netwerk dat van oudsher wordt gebruikt voor vaste telefonie. De opwaardering van dit telefonienetwerk maakt internet- en soms ook televisiediensten mogelijk. Het bestaat voor een groot deel uit koperen kabels. Zowel ADSL als VDSL heeft een aantal nadelen:
Glasvezel heeft deze nadelen niet. Met glasvezel kun je bestanden up- en downloaden met dezelfde hoge, stabiele snelheid. Dat bespaart je veel tijd. Omdat glasvezel ongevoelig is voor weersomstandigheden en storingen en de capaciteit in principe oneindig is, kun je hiermee tientallen jaren vooruit.
Of het nu regent, waait of sneeuwt, via glasvezel kijk je ongestoord televisie. Naast een groot zenderaanbod, waarvan een groot deel in HD-kwaliteit, kun je gebruikmaken van zogenaamde interactieve televisie. Zo kijk je ‘Uitzending Gemist’ en bestel en bekijk je allerlei films en series via de televisie, tablet of iPad. Vanwege de hoge capaciteit kun je in de toekomst probleemloos ‘ultra HD’ (via 4k- en 8k-televisie) kijken en andere televisiediensten gebruiken.
Op dit moment bereiken onderzoekslaboratoria snelheden van meer dan 43 Terabit per seconde, oftewel 43 miljoen Megabit per seconde (Mbps). Daarmee zou je tientallen films in één seconde kunnen downloaden. De telecomaanbieders bieden nu snelheden tot 2.000 Mbps (2 Gigabit per seconde). Dit is zowel de upload- als downloadsnelheid. Dat is vele malen sneller dan ADSL, daarbij komt dat de snelheid van de ADSL-verbinding afhankelijk is van de afstand tot de wijkcentrale: des te verder je van de centrale woont, des te lager je snelheid. Goed om te weten: wanneer een abonnement via glasvezel 250 Mbps biedt, dan is het gegarandeerd 250 Mbps. Oók als je niet in de buurt van de centrale woont en de hele buurt tegelijkertijd op YouTube video’s kijkt.