Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.
Als we voor de aanleg van het glasvezelnetwerk door jouw grond moeten graven om huizen in je omgeving aan te kunnen sluiten, dan moeten we met jou tot overeenstemming komen over de plek waar de kabel wordt aangelegd, wanneer de kabel wordt aangelegd en op welke manier. Dit staat in de Verklaring Gedoogplicht. Zonder de getekende verklaring kan de kabel niet worden aangelegd, en moeten we mogelijk bewoners in je omgeving teleurstellen. Wanneer we door jouw grond moeten graven ontvang je hierover altijd een brief en meer informatie.
Volgens artikel 5.2 van de Telecommunicatiewet hebben grondeigenaren een gedoogplicht voor de aanleg van ons glasvezelnetwerk in particuliere grond. In deze wet staat ook dat we een aantal zaken met de eigenaren van de grond moeten afstemmen en die afspraken leggen we vast in Verklaring Gedoogplicht.
In artikel 5.2 van de Telecommunicatiewet staat dat de eigenaren van de grond een gedoogplicht hebben voor de aanleg van de glasvezel. In ditzelfde artikel vind je ook meer informatie over de eisen die de wet daaraan stelt.
Wanneer je als grondeigenaar niet akkoord gaat, kunnen wij vaak het glasvezelnetwerk bij jou in de buurt niet volledig aanleggen en moeten wij bewoners in de omgeving teleurstellen.
In tuinen wordt de kabel op een diepte van 60 cm gelegd. Voor landbouwgrond geldt een diepte van minimaal 80 cm. Als dit naar mening van de grondeigenaar onvoldoende is kan de diepte worden opgerekt naar 100 cm; dit kan dan aangegeven worden op de gedoogverklaring. Drainage ligt veelal ook op een diepte van 60-80 cm. De diepte van 80 cm is over het algemeen dan ook ruim voldoende is om beschadiging te voorkomen bij normale werkzaamheden.
De basis werkstrook voor graafwerkzaamheden langs de openbare weg bedraagt ca 1,5 meter; breedte van de geul is 30 cm. Bij werkzaamheden in de tuin of bij boren is de werkstrook vaak smaller, omdat die regelmatig met de hand gegraven wordt.