Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.
Ook alle huurwoningen (zowel woonhuizen, bovenwoningen en appartementen) komen in aanmerking voor glasvezel. Als in Kaatsheuvel 20% van de inwoners zich uiterlijk op 8 juni 2022 heeft aangemeld, leggen we het netwerk aan. Ook voor huurders die zich uiterlijk op die datum hebben aangemeld, is de glasvezelaansluiting dan geheel gratis.
Hoe weet ik of mijn huuradres in aanmerking komt?
Met een simpele postcodecheck zie je direct of jouw huuradres in aanmerking komt. Geeft de postcodecheck 'goed nieuws', dan kun je een glasvezelabonnement afsluiten.
Wat kost mij dat?
Als je je uiterlijk op de bovengenoemde datum aanmeldt, betaal je als huurder alleen de kosten voor het abonnement voor internet en/of tv en telefonie. Voor glasvezel ben je vaak net zoveel geld kwijt als voor je huidige coax- of koperaansluiting, maar dan mét de voordelen van glasvezel.
Heb ik toestemming nodig van de woningcorporatie?
Nee, je hebt geen toestemming nodig. Je mag zelf kiezen of je een glasvezelaansluiting wilt. Woningcorporatie Casade is volledig op de hoogte van onze plannen en zal medewerking verlenen bij de aanleg van de aansluiting in jouw huurwoning. Je bent als huurder niet verplicht om mee te doen. Heb je geen belang bij een glasvezelaansluiting? Dan hoef je niet mee te werken. Meedoen is vrijwillig.
Ik huur particulier en ik wil glasvezel?
Check dan wel even of jouw particuliere huiseigenaar of huurbaas instemt met het laten aanleggen van een glasvezelaansluiting. Jouw woning is immers zijn/haar eigendom. Wij stemmen onze plannen niet af met particuliere verhuurders. Maar als je vertelt dat een glasvezelaansluiting een duurzame, toekomstvaste investering is die waarde toevoegt aan de woning én dat het de huiseigenaar niks kost als je voor de deadline meedoet, komt dat meestal wel goed.
Ik huur particulier maar mijn huiseigenaar wil juist glasvezel laten aanleggen?
Als jouw huiseigenaar een aansluiting wil laten aanleggen in de woning die jij huurt, dan dien jij als huurder meestal toegang aan de aannemer te verlenen om de aansluiting te realiseren. Ook als jij geen gebruik wilt maken van de glasvezelaansluiting. De werkzaamheden vallen doorgaans gelukkig reuze mee. Je doet je deur open zodat de aannemer kan afstemmen waar de aansluiting het beste kan komen. En een andere keer nogmaals voor de daadwerkelijke aanlegwerkzaamheden. Maar als de aansluiting er tóch komt, waarom zou je dan niet meteen profiteren van alle voordelen van glasvezel en een telecomabonnement afsluiten? Voor het afsluiten van een telecomabonnement heb je geen toestemming nodig, dit bepaal jij zelf.
Ik woon in een appartementencomplex, hoe gaat dan de aanleg?
De meeste bewoners, woningcorporaties of huiseigenaren willen geen kabels buitenom via de gevel, centrale entree, trappenhuis of galerij. In de meeste gevallen wordt de kabel omhoog getrokken door de meterkast van alle bewoners. Dit kunnen jij en jouw buren afstemmen met de aannemer. De aannemer wil daarom eerst bij iedere woning binnenkijken, samen met de bewoner. Ben je op dat moment niet thuis, dan krijg je een briefje in de bus en kun je een nieuwe afspraak maken. Heb je onderburen? Dan heb je hun toestemming nodig. Heb je bovenburen? Dan is jouw medewerking gewenst. De aannemer komt op een ander moment terug om de aansluiting(en) daadwerkelijk aan te leggen.
Kan ik mijn abonnement opzeggen als ik ga verhuizen?
Ja, dit is reden tot opzegging. Mocht je in de toekomst gaan verhuizen en jouw nieuwe woning heeft geen glasvezelaansluiting, dan kun je het glasvezelabonnement bij de telecomaanbieder opzeggen zonder verdere verplichtingen of kosten.
Ik wil meedoen, hoe kan ik mij als huurder aanmelden?
Aanmelden werkt voor zowel huurders als huiseigenaren op dezelfde wijze. Je meldt je aan door een telecomabonnement af te sluiten. Dat kan als volgt:
- bij het Glasvezel Informatiepunt, Hoofdstraat 45 in Kaatsheuvel.
- bij een lokale verkoper.
- via een vereniging: zij ontvangen dan €50,- en jijzelf ook €25,-.
- via de online glasvezelvergelijker direct bij een van de telecomproviders.
- via onze klantenservice.
Andere vragen?
Klik hier voor andere veelgestelde vragen over glasvezel.